Bel ons op: +31 (0) 50 501 18 23

FAQ

Waar wordt het Retroplate Systeem® gebruikt?

Eigenlijk overal waar de monoliet afgewerkte betonvloer zichtbeton blijft en bescherming nodig heeft, onderhoudsvriendelijk moet zijn en er esthetisch fraai uit moet zien. Voorbeelden: detailhandel, supermarkten, winkelcentra, scholen, fabrieken, magazijnen, foodsector, koel- en vriescellen, automotive, drukkerijen, distributiecentra, stadions en logistieke centra. Kortom: eigenlijk dus overal!

Kan Retroplate® gebruikt worden met gekleurd beton?

Ja, Retroplate® kan effectief gebruikt worden in combinatie met integraal gekleurd beton, waarbij kleurpigment wordt toegevoegd aan het betonmengsel. Maar ook bij monoliet afgewerkte betonvloeren met een gekleurde slijtlaag. Tevens is het mogelijk de betonvloer te kleuren tijdens het RetroPlate Systeem® waarbij u kunt kiezen uit 22 kleuren.

Wanneer kan de vloer in gebruik genomen worden?

Zodra het Retroplate® proces is voltooid kan de vloer onmiddellijk in gebruik genomen worden. Er is dus geen droog –of wachttijd.

Is het Retroplate Systeem® een coating?

Nee, het is een impregneer, welke een chemische reactie aangaat met het beton zelf. En dus niet als laag op de beton ligt. Dit in tegenstelling tot een coating welke kan slijten, krassen en afbladeren.

Wanneer kan het Retroplate Systeem® niet worden toepast?

Retroplate kan alleen toegepast worden op monoliet afgewerkte betonvloeren. Het Retroplate Systeem® kan niet worden toepast op vloeren die in contact staan met sterke zuren.

Kan het Retroplate System® worden toegepast op vloeren, waarin beton met vliegascement is verwerkt?

Ja dat kan indien er niet meer als 15% (van de totale cementinhoud) vliegas wordt gebruikt. De Retroplate® impregneer reageert alleen met de calcium hydroxide in het cement. We willen de chemische reactie met het beton maximaliseren, om een goed verdicht oppervlak te verkrijgen.

Leidt zo’n gladde vloer niet tot glijpartijen?

Hoewel de betonvloer is voorzien van een prachtige glans, maakt dat het Retroplate System® niet zal lijden tot een gladde vloer. Retroplate® heeft een hoge anti-slipwaarde (zie testraport) en valt binnen de OSHA en ADA aanbevelingen.